Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wall Street eindigt in het rood na de Fed “minuten” – 01/05/22 22:56

Wall Street eindigt naar beneden

Wall Street eindigt naar beneden

PARIJS (Reuters) – De New York Stock Exchange eindigde woensdag lager, naar beneden gehaald door de notulen van de decembervergadering van Amerikaanse federale beleidsmakers die suggereren dat de Federal Reserve de rentetarieven eerder dan verwacht zou kunnen verhogen.

De Dow Jones Industrial Average, die tijdens de sessie een nieuw record bereikte, daalde met -1,07% of 392,54 punten tot 3.6407.11 punten.

De grootste S&P-500-index verloor 92,96 punten, of -1,94%, tot 4.700,58 punten.

De Nasdaq Composite Index daalde 522,54 punten (-3,34%) tot 15.100,17 punten.

Beleidsmakers van de Federal Reserve zeiden vorige maand tijdens hun bijeenkomst dat de Amerikaanse arbeidsmarkt “te krap” is en dat de centrale bank mogelijk niet alleen de rente eerder dan verwacht moet verhogen, maar ook haar balans moet verlagen om de hoge inflatie onder controle te houden. .

Beleidsmakers hebben besloten om het einde van de steunmaatregelen die door de Amerikaanse centrale bank zijn genomen om de impact van de gezondheidscrisis van het coronavirus te compenseren, te versnellen.

“Het is meer offensief dan verwacht”, zegt David Carter, Chief Investment Officer bij Lennox Wealth Advisors in New York. “Deze verschuiving naar een agressievere houding kan een probleem zijn voor de aandelen- en obligatiemarkten.”

Waarde

Technologieaandelen werden speciaal gestraft. De technologiesector van de S&P 500 registreerde de grootste daling in de S&P 500.

(Rapportage door Caroline Valetkevich, Franse versie Mathieu Bretthardt)

READ  Porsche-dealer onder water na overstroming