Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom gaat de onroerende voorheffing voor alle eigenaren dit jaar omhoog?

Dat heeft de Algemene Directie van Openbare Financiën dinsdag bevestigd in Actu.fr Een nummer dat al enkele weken in omloop is: kadastrale huurwaarden (VLC), die serveert…

Dat heeft de Algemene Directie van Openbare Financiën dinsdag bevestigd in Actu.fr Een nummer dat al enkele weken in omloop is: kadastrale huurwaarden (VLC), die Dient als basis voor de berekening van de onroerende voorheffing Het vertegenwoordigt het “theoretische jaarlijkse huurniveau dat zou voortvloeien uit het onroerend goed in kwestie als het zou worden verhuurd”, Volgens de BelastingdienstDit jaar wordt het geherwaardeerd op 3,4%. Recordstijging, de grootste sinds 1989 (+4%).

verschillende hoogtes

Hoe zou je deze reis uitleggen? Tot 2017 is de jaarlijkse herbeoordeling van deze VLC’s gepland tijdens de stemming van het Parlement over de Financieringswet, wat ruimte laat voor parlementsleden en senatoren. Maar sinds 2018 is de berekeningswijze veranderd: nu dient de ontwikkeling van de Consumentenprijsindex (CPI) als basis. Het is duidelijk dat als de inflatie hoog is, de verhoging van de onroerendgoedbelasting dat ook mechanisch is. in februari, INSEE schatte dat de prijzen, voornamelijk gedreven door energie, in één jaar tijd met 3,6% zijn gestegen.

Waar ze ook zijn in Frankrijk, eigenaren zullen hun onroerendgoedbelasting zien stijgen. En de stijging zal in veel steden niet beperkt blijven tot 3,4%. Ter herinnering: als de landelijke norm eenmaal is vastgesteld, hanteert elke gemeente, maar ook de intergemeentelijke overheid, een lokaal tarief dat plenair wordt vastgesteld. Momenteel wordt overal in Frankrijk gestemd en van gemeente tot gemeente verschillen de beslissingen van gekozen functionarissen enorm.

READ  Auchan sprak met loodgieter Neil en Pegas voor Carrefour

Veel steden, in een moeilijke economische context als gevolg van hoge prijzen, kiezen ervoor om de belastingbetaler geen extra kosten aan te rekenen. In het zuidwesten is dat bijvoorbeeld het geval in Bordeaux, waar de tarieven dit jaar niet stijgen, maar ook in La Rochelle, Dax of Agen. In Bayonne en Périgueux zal de stijging 1% bedragen, in Pau 2%, bovenop de 2% waartoe het conglomeraat heeft besloten, of zelfs 3% in het conglomeraat Rochefort (Charente-Maritime). De andere stijgingen zijn echter spectaculairder: +5% in Ondres, in Landes, +6,24% in Bouscat en +15% in Floirac, twee steden aan de rand van Bordeaux.

“Een teamprestatie”

In zijn woonplaats Buscatet verklaart burgemeester Patrick Bobbitt (LR) deze aanzienlijke stijging met “drie redenen”: “De eerste is de systematische daling van onze totale operationele voorzieningen. We verliezen jaar na jaar ongeveer € 100.000. De volgende twee hebben te maken met prijsstijgingen. Eerst in relatie tot Met investeringen, veel in de stad: “Drie jaar geleden hebben we in principe besloten om ons zwembad te renoveren. We zijn begonnen op basis van 6 miljoen euro, en vandaag zijn we bijna tien. Alles is zoals deze. De burgemeester merkt op dat de prijzen zeer dramatisch stijgen.”

Met de lagere energieprijzen zorgen ook de exploitatiekosten voor paniek: “Terwijl we in Bouscat regelmatig exploitatieoverschotten hadden van tussen de 2 en 4 miljoen, waardoor we konden herinvesteren, kunnen we dat vandaag niet meer doen, betreurt Patrick Bobbitt. Vanaf nu op, we hebben net genoeg om met een klein overschot te eindigen.’ Dit wordt het tweede-ronde-effect van inflatie genoemd, zegt Matthew Blaine, econoom bij OFCE. Een stijging van de energieprijzen verhoogt de productiekosten, transportkosten en zelfs lonen… een groep elementen die de bedrijfs- en investeringsuitgaven verhogen. Doorgaans wordt aangenomen dat de belastinginkomsten toenemen, evenals deze uitgaven. »

READ  McDonald's fritesrantsoenen te midden van overstromingen en epidemieën