Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waar of niet waar.  Kunnen cosmetica gevaarlijk zijn voor onze hersenen?

Waar of niet waar. Kunnen cosmetica gevaarlijk zijn voor onze hersenen?

Basis
Kan de crème ons humeur verbeteren en onze emoties kalmeren? Zijn marketingbeloften veilig voor onze gezondheid? De Franse Vereniging voor Dermatologie heeft zojuist een waarschuwing afgegeven over de cerebrale effecten van cosmetica.

Karim doet het goed, oké, maar in welke mate? Kan een cosmetisch product werken als antidepressivum of stemmingsstabilisator? Ondanks enkele reclameboodschappen heeft de groep Psychodermatologie van de Franse Vereniging voor Dermatologie Het Sociaal Fonds voor Ontwikkeling (SFD) wilde consumenten, gezondheidswerkers en autoriteiten waarschuwen voor wat het omschreef als een “zorgwekkende trend van sommige cosmeticafabrikanten.”

“Steeds meer cosmeticamerken zeggen dat hun producten positieve effecten zullen hebben op emoties en welzijn. We vinden zelfs argumenten van het type antidepressiva. Dit is het startpunt om ons te waarschuwen”, zegt professor Laurent Messerye, dermatoloog aan de Universiteit van Brest. Ziekenhuis. Hoofd van de groep Psychodermatologie bij het Sociaal Fonds voor Ontwikkeling.

“Het cosmetische product mag alleen effect hebben op de huid, en niet op enig ander orgaan.”

“Over het algemeen kan een cosmetisch product de gezondheid verbeteren, net als sommige voedingsmiddelen, het gaat om het plezieraspect. Dit geldt nog meer voor mensen met huidziekten, omdat sommige producten hun levenskwaliteit verbeteren”, vervolgt de arts. Zijn onderzoek combineert dermatologie en psychologie. Leden van zijn werkgroep wijzen er ook op dat de interacties tussen de huid en het zenuwstelsel zeer nauw zijn en dat de eigenschappen van de huid door het zenuwstelsel kunnen worden gewijzigd.

“Maar het is gevaarlijk om te zeggen dat het actieve ingrediënt effect kan hebben op je humeur en dus op je hersenen. Omdat een cosmetisch product alleen effect zou moeten hebben op de huid, niet op een ander orgaan en nog minder op de hersenen. Dus, ofwel” is niet waar en het is een advertentie Vals, of waar en dit is zorgwekkend, omdat het bij wet verboden is”, legt professor Laurent Messerye uit.

READ  Versterking van de vaccinatiecampagne in Guadeloupe

“Het manipuleren van endorfines of cortisol veroorzaakt angst.”

“Als een cosmetisch product echt effectief is op de hersenen, komt dat doordat het inwerkt op endorfine en zo de gebruiker blootstelt aan het risico van verslaving. Als het product het zenuwstelsel stimuleert, moeten de doses ervan worden bepaald en gemeten in de context van klinische studies.” studies.” Het manipuleren van endorfine of cortisol (het stressgerelateerde hormoon) is zorgwekkend.”, voegt de dermatoloog toe wiens boodschap aan de consument is: “Koop geen cosmetisch product waarvan je wordt verteld dat het je humeur kan veranderen.”