Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Volgens Bernard Arnault: “Mensen kennen economie niet zo goed”

Volgens Bernard Arnault: “Mensen kennen economie niet zo goed”

De miljardair verdedigde de financiële en sociale impact van zijn groep, LVMH, die verkoop- en kapitalisatierecords breekt.

Bernard Arnault luistert niet naar kritiek. ‘S Werelds eerste rijkdom reageerde donderdag op zijn critici, met het argument dat “mensen de economie niet goed kennen” en zich tegen hen verzetten vanwege de economische en sociale voetafdruk van de groep in Frankrijk.

En ik constateer met weinig verbazing – hoewel je in Frankrijk nooit verrast moet zijn – dat mensen de economie niet goed kennen, dus we worden bekritiseerd door mensen die niet weten over welk onderwerp ze praten’, zei hij tijdens de presentatie van de jaarresultaten van de groep.

LVMH brak opnieuw records en bereikte een omzet van 79 miljard euro en een nettowinst van 14 miljard euro. De 73-jarige miljardair die is geworden Het eerste fortuin ter wereld gaat Elon Musk, hoofd van Tesla, SpaceX en Twitter, voorVolgens de Forbes-ranking is hij regelmatig het mikpunt van kritiek van politici of verenigingen. Ter gelegenheid van het Davos Forum half januari voerde Oxfam met name campagne om miljardairs te “annuleren”, volgens de ngo symbolen van economische ongelijkheid.

Indirect werken 160.000 mensen

“Deze geweldige groep die verbluffende resultaten heeft behaald, is ook een groep die een economische en sociale stempel drukt op Frankrijk”, zei Bernard Arnault. In 2022: “In Frankrijk hebben we meer dan 15.000 mensen in dienst, wat de groep tot de grootste werkgever in Frankrijk maakt”, benadrukte de CEO van ’s werelds grootste luxegoederenbedrijf dat in 2022 wereldwijd 40.000 mensen zal aannemen.

“De baan die bij LVMH wordt gecreëerd, genereert vier banen bij onze leveranciers, wat betekent dat we 160.000 mensen opleiden die indirect bij LVMH werken”, voegde hij eraan toe.

Bernard Arnault somde ook € 5 miljard aan investeringen op die bestemd zijn voor de renovatie of oprichting van werkplaatsen in Frankrijk, waarbij hij benadrukte dat “meer dan 500 winkels en 100 ambachtelijke productiesites zijn opgezet op Franse bodem”.

Hij voegde eraan toe: “De groep betaalt wereldwijd jaarlijks 5 miljard aan vennootschapsbelasting, waarvan bijna de helft in Frankrijk, terwijl bijna 90% van onze productie in het buitenland wordt verkocht.”

Voor Frankrijk is de “totale fiscale voetafdruk, d.w.z. de combinatie van vennootschapsbelasting, belasting over de toegevoegde waarde en sociale lasten voor LVMH, meer dan € 4,5 miljard per jaar”, zei hij. overtrof LVMH in januari Drempel van 400 miljard euro marktwaardede eerste in zijn soort voor een Europees bedrijf.

READ  Frankrijk heeft zijn positie als grootste netto-exporteur van elektriciteit in Europa verloren