Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Soorten zwembaden die u thuis kunt installeren zonder een belastingaangifte te doen

Soorten zwembaden die u thuis kunt installeren zonder een belastingaangifte te doen

De zomer komt eraan en u denkt erover om een ​​zwembad bij u thuis te bouwen. Maar wist u dat voor sommige zwembaden specifieke belastingen gelden? Wie moet wat betalen en hoe kunnen onnodige kosten worden vermeden?

Volg de volledige gids om inzicht te krijgen in de fiscale gevolgen van het bezitten van een zwembad in Frankrijk.

Belastingen op zwembaden in Frankrijk

Het bezitten van een zwembad kan leiden tot hogere belastingen, vooral de onroerendgoedbelasting en de ontwikkelingsbelasting. Elk zwembad dat op de grond wordt geïnstalleerd, zoals ingegraven zwembaden of shell-zwembaden, is onderworpen aan deze belastingen. Sinds 2012 wordt er ook een ontwikkelingsbelasting geheven, maar deze wordt slechts één keer betaald. Voor een zwembad van bijvoorbeeld 50 vierkante meter kan het bedrag groot zijn.

De onroerende voorheffing wordt berekend op basis van de kadastrale huurwaarde, die wordt verhoogd door de aanwezigheid van een zwembad. volgens Gids voor zwembadenDe hoogte van deze belasting kan variëren afhankelijk van de gemeente, maar een verhoging van 200 tot 400 euro per jaar is niet ongebruikelijk voor een middelgroot zwembad.

Beeldcredits: Shutterstock

Welke zwembaden zijn vrijgesteld van belasting in Frankrijk?

de Verwijderbare bovengrondse zwembaden en minizwembaden Minder dan 10 vierkante meter vallen niet onder deze belastingen. Dit betekent dat een klein afneembaar zwembad een aantrekkelijke optie is voor wie extra kosten wil vermijden en toch thuis wil genieten van het zwemplezier.

Het is mogelijk om te profiteren van een tijdelijke vrijstelling van onroerende voorheffing en woonbelasting gedurende de eerste twee jaar na de installatie van een zwembad waarvoor bouwwerkzaamheden nodig zijn. Het zwembad moet echter binnen drie maanden na voltooiing van de werkzaamheden worden aangekondigd. Er worden regelmatig luchtinspecties uitgevoerd om niet-aangegeven zwembaden te identificeren, en de straffen kunnen oplopen tot boetes tot € 300.000 en gevangenisstraffen.

Zwembad

Beeldcredits: Shutterstock

READ  Antoine Arnault verlaat Berluti vol energie

Volgens Actu.frVoor zwembaden waarbij grote bouwwerkzaamheden nodig zijn, is een vrijstelling van de OZB van twee jaar mogelijk. Om van deze vrijstelling te kunnen genieten, is het echter noodzakelijk om deze voorzieningen binnen de drie maanden na de voltooiing van de werken aan te kondigen.

Wat zijn de sancties als er geen reclame wordt gemaakt voor een zwembad?

Er vinden frequent inspecties plaats om niet-aangegeven zwembaden te identificeren, vaak uitgevoerd met behulp van luchtvaartuigen, zoals drones of satellietbeelden. Als u geen aangifte doet, kunnen eigenaren zware straffen opgelegd krijgen, waaronder een boete van maximaal € 300.000 en een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar.