Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opschorting van de verkoop van vreemde valuta in Rusland tot 9 september

Opschorting van de verkoop van vreemde valuta in Rusland tot 9 september

Tussen 9 maart en 9 september 2022 stond in een verklaring van de Centrale Bank van Rusland: “Banken zullen geen vreemde valuta aan burgers kunnen verkopen.”

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

De opschorting van de verkoop van vreemde valuta in Rusland tot 9 september werd aangekondigd op woensdag 9 maart in een persbericht van de Centrale Bank van het land, die onderworpen was aan ongekende westerse sancties vanwege Russische militaire interventie in Oekraïne.

Tussen 9 maart en 9 september 2022, ‘Banken kunnen geen vreemde valuta verkopen aan burgers’De verklaring voegde eraan toe dat de Russen tijdens deze periode niettemin buitenlandse valuta kunnen omwisselen voor roebels. Op elk moment en in elke mate.

Het opnemen van contant geld van rekeningen in vreemde valuta die bij Russische banken zijn geopend, zal tot 9 september ook worden beperkt tot 10 duizend Amerikaanse dollars en de rest kan volgens dezelfde bron alleen in roebels worden opgenomen tegen de huidige wisselkoers.

READ  De minister van Verkeer verzoekt de storingen "zo spoedig mogelijk" op te lossen.