Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Nederlandse plattelandsopstand een feit van Europese betekenis”.

“Nederlandse plattelandsopstand een feit van Europese betekenis”.

Christoffel de Vogt. Fabian Clarifont

Onderhoud – Een hoogleraar verbonden aan Science Po analyseert het belang van de protestbeweging van boeren en plattelandsmensen in Nederland tegen de extreme milieumaatregelen die de regering heeft besloten een “klimaatnoodtoestand” te noemen.

Christophe de Voogd, alumnus van de École Normale Supérieure, agrégé en doctor in de geschiedenis, is de voormalige directeur van het Maison Descartes (een Franse instelling in Nederland) in Amsterdam. Historicus is belangrijk Geschiedenis van Nederland. Van het begin tot het heden (Fayard, 2003) en Reformatie: welke tekst is overtuigend? (Fondapol, 2017). Hij is voorzitter van het Wetenschaps- en Evaluatiecomité van de Stichting voor Politieke Innovatie (Fondapol, denktank) en doceert politieke retoriek en “Uses of the Past” aan Science Poe.

LE FIGARO. – Nederland kent al meer dan twee maanden een golf van protesten tegen de wens van de regering om de stikstofuitstoot drastisch te verminderen als onderdeel van haar milieuplan, die niet is afgezwakt. Deze actie vormt een groot gevaar voor de boeren voor hun vee. Zijn hun angsten terecht?

Christophe DE VOOGD. Inderdaad, zoals de Nederlandse journalist Klees heeft laten zien…

Dit artikel is alleen voor abonnees. 90% blijft voor u over om te ontdekken.

Vrijheid betekent naar de bodem van het debat gaan.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  Nederland is in de greep van de sterkste zomerstorm ooit gemeten