Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA’s Parker Probe is voor de 10e keer boven de zon gestegen en heeft twee records gebroken

Aanstaande zondag 21 november 2021 vliegt NASA’s Parker-missie voor de tiende keer boven de zon. Bij deze gelegenheid annuleerde de sonde twee van zijn eerdere records.

Het dragen van NASA’s Parker Solar Probe twee records : Ze is niet alleen Het snelste wat de mensheid heeft gemaakt, maar ook een ruimteschip Wie staat er dichter bij de zon?. Aanstaande zondag 21 november nadert ons onderzoek ster Voor de tiende keer breekt hij twee records.

Parker-zonnesensor moet op afstand zijn 8,5 miljoen km Vanaf het oppervlak van de zon, om de maximale snelheid te bereiken 163 kilometer per seconde (zo snel, Het duurt 34 seconden voor reizen van Londen naar New York). De taak wordt geduwd door het overzicht planeet Venus, Evenement 16 oktober afgelopen. Zo gebruikte NASA’s Solar Probe de zwaartekracht van Venus om zichzelf op het pad te positioneren waarmee het voor de tiende keer de zon zou kunnen naderen. In totaal zijn er 24 clips gepland, steeds dichter bij de zon.

Artistieke impressie van de Parker Solar Probe. // Bron: Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory (recadrée foto)

De sonde heeft veel stof gedetecteerd: hoe kan dat?

Terwijl we wachtten om zondag zo dicht mogelijk bij de zon te komen, bereidde de missie zich voor: “ De wetenschappelijke instrumenten van de sonde zijn al klaar om de eigenschappen van de zonnewind in de buurt van de bron te meten, maar het ruimtevaartuig doet ook andere, zo niet onverwachte, ontdekkingen. “,” NASA in detail In een blogpost van 10 november. De Solar Observatory ontdekte veel grotere hoeveelheden stof dan verwacht. Dit is heel goed nieuws voor de hoop op een beter begrip van de heliosfeer (het invloedsgebied van de zon, beperkt door de heliosfeer).

READ  Een Nederlandse studie constateert dat Covid-19 neuronen kan infecteren

De Parker Solar Probe heeft echter geen stofdetector. Hoe heb je er een paar ontdekt? ” Terwijl stofkorrels het ruimtevaartuig voortstuwen langs zijn pad, creëren hogesnelheidsinslagen plasmawolken. Deze wolken produceren unieke elektrische ladingen die worden gedetecteerd door meerdere sensoren op het apparaat. velden Een sonde die is ontworpen om de elektrische en magnetische velden van de zon te meten ‘, legt NASA uit.

Na deze tiende vlucht boven de zon zal de sonde nog twee keer naar Venus moeten, in augustus 2023 en vervolgens in november 2024, om de afstand tot de centrale ster van het zonnestelsel verder te verkleinen. In december 2024 zou het observatorium op snelheid minder dan 6,2 miljoen km van de ster moeten zijn 192 kilometer per seconde (Met deze snelheid voltooit een vlucht Londen-New York in 29 seconden, of de vlucht naar naar de maan in een half uur).

Deel op sociale media

Vervolg van de video