Na verlies tegen Mauritanië eindigde Algerije als laatste in zijn groep en werd uitgeschakeld voor de Africa Cup of Nations

Winnaar van Senegal in de finale van 2019 (1-0), dat kan Algerije niet meer. De laatste ronde in de poule was in 2022 en de ploeg eindigde dinsdagavond opnieuw als laatste na een nederlaag tegen Mauritanië (0-1). Geen succes in drie wedstrijden: het is niet nodig om verder te zoeken naar de redenen voor de afwezigheid van de Foxes in de achtste finales. Na gelijkspel tegen Angola (1-1) en vervolgens Burkina Faso (2-2) verloor Algerije van Mauritanië, dat in zijn geschiedenis nog nooit een wedstrijd had gewonnen in de African Cup of Nations.

Het is een verbazingwekkend nieuw verhaal dat dit zeer verrassende continentale toernooi heeft gekenmerkt, met dit succes behaald door Al-Mourabitoun. In de 37e minuut scoorde Delahey na een botsing het enige doelpunt van de wedstrijd. Mohsen (59), Kamara (82) en vooral Ba (85, op de lat) verspeelden een breakpunt zonder resultaat. Mauritanië, ondanks twee nederlagen derde in zijn groep, kwalificeerde zich voor het eerst in zijn geschiedenis voor de achtste finales.

Zonder Mahrez aan het begin van de wedstrijd deden de mannen van Djamel Belmadi niets. En ja hoor, Ounas stond tegenover Mandria, de doelman van Guingamp. Ook stuurde hij de Lille-speler naar Aouar, die in de 25e minuut naast schoot.In de 69e minuut blokkeerde de doelman van Mauritanië een gevaarlijke poging van Mandy. Na de uitschakeling valt Algerije van een hoogte, maar wellicht zal het niet de enige zijn: Ivoorkust staat op de rand van de afgrond, in afwachting van de resultaten van Namibië en Zambia.

READ  De Verenigde Staten kopen 500 miljoen doses van Pfizer / BioNTech om te doneren aan andere landen