Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moskou waarschuwt Londen voor het gebruik van goud om sancties te omzeilen

Moskou waarschuwt Londen voor het gebruik van goud om sancties te omzeilen

Volgens het agentschap is goud een cruciale bron van inkomsten voor de Russische oorlogsinspanningen in Oekraïne: het is na olie en gas een van de grootste bronnen in waarde, en is in 2021 £12,6 miljard waard voor de Russische economie. dat sinds 21 juli en tegen 2022 Russisch goud in toenemende mate wordt verscheept naar landen die geen sancties tegen Russisch goud hebben. “Eenmaal gesmolten, opnieuw gesmolten of verfijnd, kan de oorsprong van het goud niet door onderzoek worden vastgesteld, omdat alle onderscheidende kenmerken verloren zijn gegaan.”

Nieuwe straffen

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte eerder woensdag het opleggen van nieuwe sancties bekend aan 29 personen en entiteiten in de Russische goud- en oliesector. Het ministerie zei in een aparte verklaring dat dit “Russische oligarchen, bedrijven en facilitators uit derde landen zijn, die de Russische oorlogsinkomsten aanwakkeren.” De nieuwe sancties zijn specifiek gericht tegen twee van Ruslands grootste goudproducenten, Nord Gold PLC en Highland Gold Mining Limited, evenals tegen een in de VAE gevestigd netwerk dat verantwoordelijk is voor het overdragen van “meer dan 300 miljoen dollar aan goudinkomsten naar Rusland.”

READ  De noodtoestand eindigt op donderdag vanaf middernacht