Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Macron: vriend of vijand? Liz Truss weigert commentaar te geven

Emmanuel Macron ‘Vriend of vijand’? Liz Truss, favoriet in de Britse premierschapsrace, weigerde donderdag commentaar te geven en zei dat ze de Franse president zou beoordelen. voor zijn daden. Liz Truss, die ’s avonds sprak op een verkiezingsbijeenkomst van de Conservatieve Partij in Norwich (zuidoosten), gaf echter aan dat ze de voorkeur gaf aan Franse nucleaire technologie boven Chinese. Nog steeds de belangrijkste diplomaat van haar land, in een regering die de lopende zaken regelt, streeft ze naar succes in Downing Street 10 voor Boris Johnson, die in juli aftrad.

Veel procesdossiers

Hiervoor moet een meerderheid van de stemmen van ongeveer 200 duizend conservatieve activisten worden verzameld. De verkiezingen zijn aan de gang en de resultaten worden op 5 september bekend gemaakt. Ze verzet zich tegen voormalig minister van Economie Rishi Sunak, die ook donderdagavond aanwezig was in Norwich, ook al hebben de twee kandidaten niet rechtstreeks met elkaar gesproken. Rishi Sunak, die volgens de laatste peilingen 30 punten achter zijn rivaal staat, aarzelde niet toen hem werd gevraagd door de journalist die de avond organiseerde. Macron, vriend of vijand?kies de eerste optie.

Toen Liz Truss daarentegen dezelfde vraag kreeg, antwoordde ze: “De jury is er nog steeds niet.”De kamer aan het lachen maken. “Als ik premier word, zal ik hem beoordelen op zijn daden, niet op zijn woorden.”Ze voegde eraan toe zonder verder in te gaan op de redenen voor het schijnbare wantrouwen. Er zijn veel procesdossiers tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, met name de administratie van de post-Brexit-dossiers, of het nu gaat om visserij of Noord-Ierland.

READ  Minstens elf doden en bijna vijftig vermisten als gevolg van een ongeval in een kolenmijn

De twee NAVO-bondgenoten hadden ook verschillende benaderingen van de Russische invasie van Oekraïne, waarbij Boris Johnson een zeer harde lijn nam tegen Vladimir Poetin, terwijl de Franse president pleitte voor de noodzaak om een ​​open dialoog met het Kremlin te onderhouden. De relatie tussen Parijs en Londen kwam een ​​paar minuten later weer ter sprake in het gesprek over energieonafhankelijkheid in het VK, waar de prijzen onder invloed van de explosie van de gasprijzen dramatisch stijgen. Liz Truss betoogde dat het land nieuwe kerncentrales moest bouwen en betreurde het feit dat het zijn ervaring op dit gebied had verloren. om dit te doen, “Als de keuze is om op Frankrijk of China te vertrouwen, dan kies ik voor Frankrijk”, zei hij. ontslagen, applaudisseerde opnieuw.