Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kwallen en stormen.. de huidige zeetemperatuur zal waarschijnlijk koude rillingen veroorzaken

Maar als die vroege zoetheid zwemmers verrukt, is het deze zomer misschien minder, toen kwallen de kusten van de Middellandse Zee binnenvielen. Dit is eigenlijk een van de gevolgen van een hogere watertemperatuur dan normaal. “We zijn er zeker van dat dit jaar het jaar van de kwallen zal zijn, vooral in Var, Alpes-Maritimes en Corsica”, Guillaume Woznica, een weerspecialist bij LCI, waarschuwt. “Over het algemeen wordt de verspreiding ervan waargenomen aan het einde van de lente en hoe hoger de watertemperatuur, hoe gunstiger de omgeving voor de ontwikkeling ervan. Aangezien de watertemperaturen sinds het einde van de lente hoog zijn, is dit de ideale timing voor kwallen om zich voort te planten tijdens de zomer, tussen juli en augustus”, Hij identificeert en voegt eraan toe dat de Atlantische kusten niet zullen worden uitgesloten omdat de oceaan ook gemiddelde temperaturen ervaart die 2 tot 3 graden Celsius hoger zijn dan normaal. “Alleen het Engelse Kanaal, waar de temperaturen bijna normaal zijn, gemiddeld zo’n 13 graden Celsius, zou van dit fenomeen worden uitgesloten”, Onze specialist vult aan.

Een ander fenomeen dat van tijd tot tijd wordt waargenomen: warme wateren brengen invasieve soorten binnen, zoals konijnenvissen. “Deze tropische vis werd afgelopen zomer al waargenomen aan de kusten van Griekenland en SiciliĆ«, terwijl hij eerder niet aanwezig was in de oostelijke Middellandse Zee. Hij zou geleidelijk de Franse kusten moeten bereiken, als gevolg van de verstoring van het ecosysteem omdat deze soort algen aanvalt en zeegrasvelden, die essentiĆ«le hulpbronnen zijn voor de soortengebieden die te veel zuurstof binnenbrengen en die bijgevolg overmatige sterfte kunnen lijden”, Guillaume Woznica legt het uit.

READ  Lava en een ijzeren planeet ontdekken