Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italiaanse vrouwen vrezen voor hun recht op abortus

Italiaanse vrouwen vrezen voor hun recht op abortus

Leider van de “postfascistische” partij Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni, openlijk tegen het recht op abortus, zou de volgende regering kunnen leiden.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

“We zijn niet bang voor bezwaarmakers”, Een kreet in een vrouwenkoor dat zich in Rome verzamelde om het recht op abortus te verdedigen. naar mijNadat Georgia Meloni de parlementsverkiezingen op 26 september won, gingen velen deze week de straat op. Het hoofd van de postfascistische partij Fratelli d’Italia kan de volgende regering leiden en geen geheim maken van haar verzet tegen gratis abortus. vrees dat Vrijwillige zwangerschapsafbreking (abortus), die in Italië al 40 jaar is toegestaan ​​maar moeilijk toegankelijk is, wordt in twijfel getrokken en treft veel Italiaanse vrouwen.

“Vandaag zijn we meer bang dat de obstakels institutioneel zijn. Dat is zeker! Zelfs de ochtend na de pil werd ik al afgewezen bij de apotheek. Rechten zullen dit probleem versterken.” zegt een student in Rome. In Italië weigeren bijna 7 op de 10 artsen om abortussen uit te voeren. Met haar drievoudige motto “God, Homeland, Family” wil de ultraconservatieve Giorgia Meloni het recht op “geen abortus” promoten. Maar Fabiola, een 52-jarige lerares, waarschuwt dat ze het slim zal doen.

“Het zou de wet niet intrekken, dat zou teveel zijn. Maar het zou meer dan logisch zijn, zoals al het geval is met Planned Parenthood dat geen abortus en gewetensbezwaren garandeert. Meloni is gevaarlijker om stiekem te zijn. “

Fabiola, leraar

in frankrijkinfo

Deze Italiaanse vrouwen roepen op om hun inspanningen te verdubbelen om te pleiten voor gratis, veilige en vrije toegang tot abortus in het zeer katholieke Italië, dat een transformatie ondergaat vandaag Mooi zo. Een land dat twee keer is geschorst door Europese rechtbanken met obstakels, en dat zijn er nog steeds heel veel, voor abortus.

READ  Rechtse coalitie leidt stemintenties bij parlementsverkiezingen