Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In het geval van 1 op de 4.000 geboorten dringt mitochondriaal DNA door in ons genoom

In het geval van 1 op de 4.000 geboorten dringt mitochondriaal DNA door in ons genoom

Onderzoekers geloven dat dit niet lang gebeurde voordat mensen zich scheidden van hun neven van primaten, maar een onderzoek heeft het tegendeel bewezen. Ons mitochondriaal DNA, deze kleine celbatterijen, kunnen integreren in ons ‘meester’-DNA, dat zich in de kern bevindt. Het werkt als een verband wanneer de laatste beschadigd is, mitochondriaal DNA kan ook kanker veroorzaken.

Eén op de 4.000 geboorten is een aanzienlijk aantal.”opmerkingen over Wetenschap en de toekomst Patrick Chenery, die dit werk leidde, gepubliceerd in het tijdschrift de natuur temperen. Het is echter de frequentie waarmee mitochondriaal DNA (mtDNA) in de kern van een van onze gameten wordt ingebracht en vervolgens in het DNA dat het bevat. Het gemodificeerde DNA, dat vervolgens wordt doorgegeven aan de nakomelingen.

Om dit te begrijpen, moeten we bedenken dat elk van onze cellen een kern bevat, waarvan het membraan poreus is en dat het lange en essentiële DNA-molecuul bevat. Het is omgeven door enkele honderden mitochondriën, de energiebronnen van de cel, elk beschermd door een eigen membraan. Elk van deze mitochondriën bevat mtDNA, een DNA-molecuul dat uniek is geërfd van de moeder. In 2018 werden de werken echter gepubliceerd in PNAS Ontdek mtDNA geërfd van vaderlijke afstamming. Hoe is dit mogelijk?

NUMT’s, insertie van mitochondriaal DNA in nucleair DNA

Om dit mysterie op te helderen, doorzocht het team de genomen van meer dan 66.000 Britten, waaronder meer dan 12.000 kankerpatiënten, om fragmenten van mtDNA te vinden. Deze inserties, NUMT’s genaamd (“nucleaire mitochondriale segmenten”), waren tot dan toe”beschouwd als oude overblijfselen. van eerdere advertenties,”Het wordt vaak gedeeld tussen verwante soorten”Leg de onderzoekers uit. Dus die aantallen moeten dateren van voordat onze menselijke voorouders van de apen afweken, en misschien zelfs eerder, toen mitochondriën verschenen in wat onze cellen zouden worden (evenals die van dieren en planten), daar 1,45 miljard jaar geleden. Maar als dat het geval is, dan zouden alle mensen hetzelfde aantal moeten hebben. Dit is niet wat de wetenschappers hebben gevonden.

READ  Is het aantal meisjes dat wiskunde doet gedaald op de middelbare school?

Meer dan 90% van de inzendingen is recent

Van de 1.637 NUMT’s gevonden in DNA’s,”Meer dan 90% (…) is ingebracht in het nucleaire genoom na divergentie tussen mensen en andere primaten”melden de onderzoekers in de publicatie.