Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is elke 50.000 jaar zichtbaar: hoe we komeet ZTF vanaf dit weekend observeren

Op zaterdag 21 januari zou komeet C/2022 E3 (ZTF) zichtbaar moeten zijn aan de hemel. Het is zelfs met het blote oog te zien.

Op donderdag 12 januari stond hij het dichtst bij de zon. Het komt nu steeds dichter bij de aarde. Komeet C/2022 E3 (ZTF) zal zaterdagavond aan de hemel zichtbaar zijn.

Dit zijn de eerste rapporten sinds het paleolithicum, of 50.000 jaar geleden Wetenschap en de toekomst. Dit is de tijd die nodig is om rond de zon te gaan. Het zal op 1 februari het dichtst bij onze planeet zijn, op een hoogte van 42 miljoen km.

Een kilometer in doorsnee

De komeet werd in maart 2022 geïdentificeerd door het Palomar Astronomical Observatory in Californië. Het is een klein hemellichaam gemaakt van ijs met een diameter van ongeveer een kilometer.

Om de komende nachten door te komen, is een beetje geluk nodig. Als het helder genoeg was, zou het mogelijk zijn om het met het blote oog te zien. zei astrofysicus Nicholas Beaver, citerend Noordelijke stem.

Aan de andere kant zal het nodig zijn om zo ver mogelijk weg te gaan van lichtbronnen zoals steden en te wachten tot de maan erg donker wordt.

“In de buurt van Ursa Major en Ursa Minor”

“Je moet kijken naar een heldere hemel in het noorden in de buurt van de Grote Beer en de Kleine Beer. Het beste is om je te laten leiden door iemand die er een beetje vanaf weet en een telescoop heeft”, zegt Eric Lagadec. door Sciences et avenir.

READ  TP-Link Tapo P110-test: discrete en complete socket

Aangezien de nieuwe maan voor zaterdag is gepland, is de volgende nacht wellicht de beste tijd om deze komeet te observeren. Het wordt aanbevolen dat u ernaar probeert te kijken tijdens de laatste uren van de nacht. Je hebt misschien ook de kans om haar de komende week te zien.

Geniet ervan, de volgende passage wordt over 50.000 jaar verwacht. Tenzij ze tegen die tijd uit het zonnestelsel zijn verdreven.