Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Guerlain lippenstift wint rechtbank

De Europese justitie oordeelde op 14 juli in het voordeel van het merk Guerlain, van de LVMH-groep, dat de vorm van een lipstickstokje wilde beschermen met een look als “romp van de boot”.

Het Franse cosmeticamerk, dat zijn oorsprong vindt in 1828, heeft in september 2020 beroep aangetekend tegen de weigering van het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO) om de vorm te beschermen “Rechthoekig, conisch en cilindrisch” van dit schoonheidsproduct tegen elke imitatie.

In tegenstelling tot EUIPO heeft het Hof van de Europese Unie (voorheen het Gerecht van Eerste Aanleg van de EU genoemd) geoordeeld dat het merk بأن Het onderscheidt zich doordat het aanzienlijk afwijkt van de norm en gebruiken in de rode sector om
lip-
».

De rechtbank voegt eraan toe dat “Deze vorm verwijst naar de vorm van a Deelnemenvanaf een boot of een bed, En de “Verschilt aanzienlijk van de foto’s die door de kamer van beroep zijn onderzocht, die voor het grootste deel lippenstiften met cilindrische en parallellepipedumvormen afbeeldden.. Daarnaast, “De aanwezigheid van het verhoogde kleine ovaal is ongebruikelijk en draagt ​​bij aan het ongewone uiterlijk van het gewenste merkteken. Ten slotte versterkt het feit dat de lippenstift die door dit merkteken wordt vertegenwoordigd niet verticaal kan worden geplaatst, het ongewone uiterlijk van de vorm.”.

«De Rekenkamer is dan ook van oordeel dat het betrokken publiek verrast zou zijn door dit gemakkelijk te onthouden cijfer. Het aangevraagde merk heeft dus een kenmerk waardoor het kan worden ingeschreven.Europees Hof concludeert.

READ  'We kunnen zonder Russisch gas'