Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Futuristisch low-load voertuig voor Airborne Forces en Special Forces gekwalificeerd door het Directoraat-Generaal Bewapening

In oktober 2017 heeft het directoraat-generaal Bewapening [DGA] Het Franse bedrijf UNAC meldde de bestelling van 300 RIDER’s, dat wil zeggen platte terreinvoertuigen, met 172 trailers, voor een bedrag van 44 miljoen euro.

Daarna ging het om inspelen op de behoefte van de Special Forces en de Airborne Forces [TAP], die op zoek waren naar een rustieke pick-up die tegelijkertijd kon worden gevlogen, gedropt en met een helikopter kon worden vervoerd. Dit is om de commando’s en andere parachutisten snel te laten bewegen met hun uitrusting [soit une charge de 50 kg, hors armement et équipement de protection] na het dumpen [ou déposés] Op veilige afstand van hun interventiegebied.

Nog in ontwikkeling op het moment van bestellen bij DGA, RIDER [Rapide Intervention Droppable Equipment for Raiders] Het zou in 2021 moeten beginnen met het invoeren van personeel, met zestig exemplaren die tegen die deadline zijn afgeleverd. De hele bestelling zou vóór 2025 zijn afgerond. Maar net als het langverwachte “operationele aardingssysteem” [SMTCOPS]dat tegelijkertijd werd besteld bij Zodiac Aerosafety Systems, is het programma uitgesteld.

Op 15 juni maakte de DGA echter bekend dat ze zojuist de kwalificatie van de RIDER had aangekondigd na een testcampagne uitgevoerd door de Experience en Experience Centers, in samenwerking met de Technische Dienst van de Landmacht [STAT], in omstandigheden die “de verschillende operatiegebieden vertegenwoordigen waar, in het algemeen, de gevechtseenheden die dit voertuig zullen ontvangen, worden ingezet.” Zo werden mobiliteitstests uitgevoerd in de “Biscarrosse-zanden, in de modder van Fontevraud en de rotsen van Canjuers”.

In het persdossier dat het verspreidde voor de 2022-editie van de EuroSatory Land Weapons Show, benadrukt de DGA de ‘RIDER’, die “geen elektronica heeft, waardoor het gemakkelijk en snel te repareren is in het geval van een storing in het proces.”

READ  Hernationalisatie van het EOF "is niet uitgesloten", aldus de minister van Energietransitie

Met een massa van 2 ton heeft dit diepladervoertuig “een sterk verrijdbaar vermogen en beweging over terrein dat ontoegankelijk is voor conventionele SUV’s”, verzekert DGA. Bovendien kan het worden bewapend met twee machinegeweren van 7,62 mm en kan het een 120 mm-mortier slepen of een lading van 400 kg vervoeren met een aanhanger. Als het ontworpen is om parachutisten en andere commando’s gemakkelijker te laten bewegen, kan de RIDER worden gebruikt voor andere taken, zoals verkenning of het evacueren van gewonden.

Normaal gesproken worden de eerste acht RIDER-auto’s eind dit jaar geleverd. Zendingen van andere monsters zullen tot 2030 worden gedistribueerd. Speciale troepen zullen 120 van hen ontvangen, de 11e Parachute Brigade-regimenten [BP] Om de resterende 180 te delen.

Foto: UNAC