Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europese beurzen eindigen in beroering door zorgen over crisis in Oekraïne

In Parijs sloot de CAC 40 maandag onder de 6.800 punten (-3,97%) na een daling van meer dan 4% in de sessie. het is pDe grootste daling sinds maart 2020.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Zeer nerveuze sessie. De Europese aandelenmarkten eindigden in beroering op maandag 24 januari, als gevolg van oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne, waaraan zorgen met betrekking tot monetaire verkrapping werden toegevoegd, aan de vooravond van de vergadering van de Central American Bank. In Parijs sloot de CAC 40 onder de 6800 punten (-3,97% naar 6.787,79 punten) na een daling van meer dan 4% in de sessie. Dit is de grootste daling sinds maart 2020. In Frankfurt verloor de DAX 3,80% tot 15011,13 punten. “Markten prijzen de mogelijkheid van een grote crisis volledig in, aangezien de spanningen tussen Rusland en Oekraïne lijken te escaleren.”merkt Daniel Larrotoro, aandelendirecteur bij Dôm Finance, op in een interview met AFP.

“Het besef van de mogelijkheid van een Russische invasie van Oekraïne kwam met het besluit van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië om zich terug te trekken.” Hij voegt eraan toe dat het personeel van hun ambassades in Kiev. In het geval van een militaire actie in Oekraïne die Rusland zou verbannen, “De gevolgen zullen zeer nijpend zijn voor de Europese economieën.”De expert meent, wijzend op de stijging van de gas- en tarweprijzen, maar ook op de gevolgen voor de automobiel-, bank- en luxesector.