Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er wordt gezegd dat microplastics tien keer groter zijn in kinderontlasting

Onderzoekers, die vervuilde luiers voor baby’s en pasgeborenen analyseerden, deden een verontrustende ontdekking

Plastic flessen en speelgoed, knuffels, speelmatten, diverse synthetische stoffen… Kinderen, die op de grond kruipen en alles in hun mond stoppen, worden omringd door plastic en dit kan gevolgen hebben voor hun gezondheid.

Inderdaad, volgens een nieuwe studie gepresenteerd door het Amerikaanse tijdschrift “Wired” en verzonden door het Door “Slate” deze vrijdag In de ontlasting van kinderen zitten tien keer meer microplastics dan van volwassenen.

zorgwekkende resultaten

De onderzoekers waren geïnteresseerd in de aanwezigheid van polyethyleentereftalaat (PET) en polycarbonaat in de ontlasting van zes kinderen van één jaar, drie pasgeborenen en tien volwassenen. Ze sluiten bewust polypropyleen uit, een plastic dat wordt gebruikt om luiers te maken.

En de resultaten zijn alarmerend: als de hoeveelheid polycarbonaat bij alle deelnemers aan de studie hetzelfde was, zat er tien keer meer PET in de ontlasting van kinderen dan bij volwassenen. Kleine hoeveelheden worden ook gevonden bij pasgeborenen, wat betekent dat het plastic in hun lichaam aanwezig was toen ze werden geboren.

hormoonontregeling

Wetenschappers hebben hun bezorgdheid geuit dat de ontwikkeling van baby’s daadwerkelijk kan worden beïnvloed hormoonontregelingDeze chemicaliën in plastic verstoren het hormonale systeem, tot het punt dat ze betrokken zijn bij het ontstaan ​​van sommige soorten kanker.

“De ontwikkeling van het lichaam van kinderen hangt af van een gezond endocrien systeem, en het tegenovergestelde beïnvloedt de vroege levensfasen”, legt Kurunthachalam Kannan uit, een milieu-gezondheidswetenschapper aan de New York University School of Medicine en co-auteur van de studie.

READ  Vijf voedingsmiddelen om langer te leven, aanbevolen door een expert!

Wetenschappers gaan nu kijken naar de werkelijke effecten van deze microplastics op het kinderlichaam om de gezondheidsrisico’s nauwkeuriger te kunnen bepalen.