Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze natuurkundige denkt dat hij een van de geheimen van tijdreizen heeft gekraakt

Tijdreizen heeft zijn schrijvers altijd gefascineerd Science fiction en de wetenschappelijke gemeenschap. ScienceAlert raakte geïnteresseerd Een natuurkundige denkt gevonden te hebben wat dit fenomeen mogelijk maakt.

Ons huidige begrip van tijd hangt af van: Einsteins algemene relativiteitstheorie. Het maakte het mogelijk om ruimte en tijd als één geheel waar te nemen: de beroemde “ruimte-tijd”. Natuurkundigen hebben de theorie van Einstein met de grootste nauwkeurigheid geverifieerd en zijn er absoluut zeker van dat dit de meest succesvolle beschrijving is van de structuur van Universum.

Ze gebruiken het ook om een ​​manier te bedenken om door de tijd te reizen. Er zijn dus vergelijkingen gevonden die met deze theorie overeenkomen, maar om twee redenen niet in praktijk kunnen worden gebracht.

De eerste is dat om een ​​tijdmachine te bouwen, je iets nodig hebt dat vreemde materie, of een stof met negatieve energie. dankzij Kwantumfysica, weten we dat dit soort stof in theorie zou kunnen worden gemaakt, maar in zeer kleine hoeveelheden en niet erg duurzaam. We hebben momenteel geen concreet bewijs van deze prestatie.

De tweede reden is belangrijker: Paradoxen van tijdreizen Logica uitgedaagd. De meest problematische hiervan is de coherentieparadox. Hier is een eenvoudig voorbeeld: stel je voor dat je een tijdmachine bouwt en vijf minuten terugtelt. Dan vernietig je deze machine. Maar aangezien je het vijf minuten voordat je het bouwde hebt vernietigd, hoe gebruik je het dan vijf minuten later? Bovenal, als je het na vijf minuten niet kunt gebruiken, kun je niet terug in de tijd gaan en het vernietigen. Met andere woorden, de machine wordt vernietigd als en alleen als ze niet wordt vernietigd: dit scenario is nogal paradoxaal. Ben je er nog? Nog niet voorbij.

READ  Hoe PDF-bestand gratis te bewerken

Weg met ironie

In sciencefictionwerken worden deze paradoxen geëlimineerd. De held vermijdt bijvoorbeeld iets te veranderen dat de toekomst kan beïnvloeden. Maar in de natuurkunde is een contradictie niet alleen een gebeurtenis die kan gebeuren, het is een concept dat verwijst naar een contradictie in de theorie zelf. Dus de paradox van coherentie betekent niet alleen dat tijdreizen gevaarlijk is voor de reiziger, het betekent dat het simpelweg onmogelijk is.

Maar toen dachten sommigen bij zichzelf: je zou kunnen weigeren de mogelijkheid van tijdreizen uit te sluiten vanwege de inconsistenties, en in plaats daarvan proberen deze paradoxen zelf op te heffen. Dit is wat natuurkundige Igor Dmitrievich Novikov probeerde te doen Het principe van zelfconsistentie. Hij stelt dat het verleden onveranderlijk zal zijn, en we kunnen erheen reizen maar het niet kunnen veranderen: de wetten van de fysica zullen convergeren om de coherentie te behouden. Dus in ons voorbeeld, zelfs als we de machine vijf minuten eerder zouden willen vernietigen, zouden we er niet in slagen.

Novikovs vermoeden alleen lost niet alle paradoxen van tijdreizen op. Barak Shoshani, assistent-professor bij Brock Universiteiten twee van zijn studenten suggereerden dat een andere theorie alle paradoxen zou kunnen oplossen: de stelling Meerdere verhalen.

Het idee is simpel: er zullen verschillende parallelle tijdlijnen zijn, en men kan teruggaan in de tijd op de eerste tijdlijn, en dan gebeurtenissen in een tweede verschuiven, maar niet naar de oorsprong. Maar staat het universum meerdere parallelle tijdschalen toe? Dit is op dit moment slechts speculatie, die wordt ondersteund door Everetts interpretatie van de gelijknamige kwantumfysica “vele werelden theorie”.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Dit is hoe Barak Shoshani en zijn studenten Ik heb drie jaar aan theorie gewerkt Dit maakt parallelle chronologie verenigbaar met de algemene relativiteitstheorie, waardoor het mogelijk wordt de paradoxen van coherentie te negeren en na te denken over reizen in het verleden.

READ  Amateurastronomen zullen ook bijdragen aan de ontdekkingen van de telescoop