Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De mooiste foto’s van “Super Strawberry Moon”.

Super maan. Vanavond was de “Super Strawberry Moon” zichtbaar aan de nachtelijke hemel in Frankrijk en over de hele wereld. Hier zijn de mooiste foto’s en uitleg van het fenomeen.

[Mis à jour le 15 juin 2022 à 16h41] Vanavond van dinsdag 14 t/m woensdag 15 juni, vol de maan Het was dichter bij onze planeet en we konden het groter en helderder zien dan normaal, een fenomeen dat een “supermaan” wordt genoemd, maar dat wetenschappers liever het “periheliumpunt” noemen, wanneer volle maan Het bevindt zich op het punt van zijn baan het dichtst bij de aarde. Onze natuurlijke satelliet bevond zich op een afstand van 357.658 kilometer, wat de kortste afstand is. Voor degenen die hun ogen niet konden bewegen, geen paniek! De volgende supermaan staat gepland op 13 juli.

Vanavond waren de omstandigheden perfect om van de maan te genieten. Kijkend naar de heldere hemel, was deze gigantische maan heel goed zichtbaar aan de nachtelijke hemel in Frankrijk. Van de Verenigde Staten naar China via Marseille, Ontdek de mooiste super maan foto’s De nacht van 14 op 15 juni:

De supermaan vond plaats op 14 juni 2022 om 13:51:46 uur, volgens het Institute of Celestial Mechanics and Ephemeris Calculation (IMCC). De waarneming in Frankrijk was alleen mogelijk vanaf maanopkomst om 22:36 vanavond, tot 06:08 uur op woensdag 15 juni.

Het fenomeen van de “supermaan”, gedoopt door de astroloog Richard Knoll, dat wetenschappers liever het “periheliumfenomeen” noemen, doet zich voor wanneer het punt van de baan van de maan zich op een afstand bevindt die niet minder is dan de aarde. Wat is de maan die het dichtst bij de aarde staat? Op een afstand van minder dan 360.000 km (de gemiddelde afstand tussen de aarde en de maan is 384.400 km) volgens het Observatorium van Parijs. Op 14 juni was de volle maan ongeveer 357.658 kilometer van de aarde.

READ  Zoete (en cafeïne) codenaam geïdentificeerd

Het fenomeen van de gigantische maan is alleen zichtbaar vanuit landen waar het donker is als hij achter de aarde passeert. De echte supermaan kan alleen na zonsondergang worden waargenomen, met het blote oog, met een verrekijker of telescopen. Om de Supermaan in optimale omstandigheden te observeren, is het noodzakelijk om jezelf uit te rusten met een astronomische bril of een telescoop uit de buurt van atmosferische vervuiling, of om naar een van de clubs van de Franse Vereniging voor Astronomie (AFA) te gaan. zie kaart.

Om ervoor te zorgen dat je alle details van de komende Supermaan kunt observeren, moet je jezelf bewapenen met een telescoop of verrekijker en zo ver mogelijk weg zijn van de stadslichten. De supermaan is alleen te observeren zonder telescoop als het heel mooi weer is. Om de gigantische maan te observeren, mag de lucht niet bewolkt zijn.

In de astronomie wordt deze gebeurtenis “Perigee-syzygia” genoemd, de naam van de Supermaan heeft niets wetenschappelijks, omdat het in 1979 werd uitgevonden door astroloog Richard Nolle. “Een supermaan treedt op wanneer de volle maan samenvalt met het verschijnen van de maan die het dichtst bij naar de aarde in zijn baan. De ellipsoïde, een punt dat het periheliumpunt wordt genoemd, “legt uit NASA-website.

Met een supermaan bedoelen we een hemelverschijnsel dat wordt veroorzaakt door twee componenten: De enige satelliet van de planeet Aarde passeert het dichtst bij ons als de avond volle maan is.

De Strawberry Super Moon is genoemd door inheemse Amerikaanse stammen omdat het samenvalt met het aardbeienseizoen, wanneer ze rijp zijn en kunnen worden geoogst, meestal in de buurt van de Zomerzonnewende. Aan de andere kant heeft het geen rode kleur of vruchtvorm!

De supermaan lijkt helderder en groter dan de volle maan, simpelweg omdat hij in het perigeum verschijnt, op zijn dichtstbijzijnde baan om de aarde, op minder dan 360 duizend kilometer afstand.

READ  Esport-Aegis: "Lancering van een team waar we aan dachten"

Door de nabijheid van volle maan Met planeet Aarde hebben de effecten ervan een sterker effect op getijden, stemming en slaap. In feite, zoals aangegeven door een Zwitsers wetenschappelijk onderzoek uit 2013, gepubliceerd in het tijdschrift huidige biologieMaanritme kan de slaaparchitectuur bij mensen moduleren. Dit betekent dat de slaaptijd met 5 minuten wordt verlengd, de diepe slaap met 30% wordt verminderd en de slaaptijd met 20 minuten wordt verkort. Zo is het niveau van melatonine, een hormoon dat tijdens onze slaap wordt uitgescheiden en dat een rol speelt bij de stemming, lager, wat prikkelbaarheid of zelfs depressie kan veroorzaken.

Als maansverduisteringen meerdere keren per jaar kunnen plaatsvinden, is de samenloop van de twee verschijnselen (supermaan en totale zonsverduistering) zeldzaam en leidt deze tot de zogenaamde bloedmaan. Enkele eeuwen geleden werden “bloedmanen” gezien als een voorbode van grote rampen. Tegenwoordig weten we dat deze kleur wordt veroorzaakt door de projectie van zonlicht. Tijdens een maansverduistering is het mogelijk om “de reflecties op het maanoppervlak te zien voor alle zonsopgangen en zonsondergangen op aarde”, een fenomeen dat wordt veroorzaakt door “een zeldzame uitlijning van deze drie astronomische cycli”, professor Jason Ovdenberg van Embry-Riddle University of Luchtvaart in Florida wees Point erop.

Als een supermaan wordt uitgeroepen tot blauwe supermaan, heeft dit niets te maken met zijn kleur. Het wordt zo genoemd omdat het de tweede volle maan in de kalendermaand is. Een feit dat maar eens in de 19 jaar voorkomt. De laatste Super Blue Moon werkte 31 januari 2018. De koppeling van verschijnselen, de superblauwe maan en de superbloedmaan, heeft niet plaatsgevonden sinds 31 maart 1866, en de volgende koppeling zal niet eerder plaatsvinden. 31 januari 2037. Het gebruik van de term “blauw” kan het gevolg zijn van een fatale fout in een artikel in het American Journal of Amateur Astronomy hemel en telescoop, in 1946. Het artikel in kwestie was getiteld “Once in a Blue Moon” en werd geschreven door journalist James Hugh Pruitt die de Maine Farmers Almanac van 1937 verkeerd interpreteerde. En zo verspreidde deze verwarrende uitdrukking zich in een mum van tijd over de hele wereld… ! Elke twee tot drie jaar omvat het jaar 13 volle manen in plaats van 12. De superblauwe maan wordt daarom geassocieerd met het getal 13. Middeleeuwse overtuigingen associëren deze jaren met 13 volle manen met natuurrampen, maar tuiniers roepen vooral regen op. Jaren zijn niet bevorderlijk voor de oogst.

READ  Twitch gehackt: broncode, wachtwoorden, salarissen van verschillende influencers onthuld

De uitdrukking “Super Moon Century” moet met een korreltje zout worden genomen. De laatste keer dat onze satelliet zo dicht bij de aarde kwam, was in 1948. Op 14 november 2016 is de maan sinds 1948 niet meer zo groot geweest. Over de “extra supermaan” gesproken, NASA kondigde een van de “meest opwindende satellieten” aan. “Indrukwekkende verschijningen van de eeuw.” Maar als je een gigantische maan had verwacht, ben je misschien teleurgesteld. “Deze volle maan [était] Eigenlijk het dichtst bij de aarde voor 2016 […]maar de schijnbare diameter is veranderd [n’était] Het is helemaal niet duidelijk om het met het blote oog waar te nemen”, legde de wetenschappelijke auteur Guillaume Kanat destijds uit In zijn blog over de lucht. Hij vervolgde met te zeggen dat het idee van een “supermaan” ongeveer veertig jaar geleden door een astroloog is uitgevonden en onhandig is gebruikt door de NASA-persdienst. “Hoewel dit fenomeen vrij buitengewoon is, waarschuwde Guillaume Kanat ons toen voor de ‘uitzonderlijke’ aard van zijn observatie.”

Markeer de volgende Supermaandatum in je agenda: Woensdag 13 juli 2022, gepland om 20:38 in Steenbok. De volgende superblauwe bloedmaan wordt niet eens herhaald 31 januari 2037.