Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De menselijke winterslaap zou vóór 2040 werkelijkheid kunnen worden

  • Menselijke winterslaap zou binnen 10 jaar werkelijkheid kunnen worden
  • Het zal bemande ruimtevaart vergemakkelijken
  • Deze oplossing heeft echter zijn eigen beperkingen.

Hoe zorg je ervoor dat de astronaut gezond is als hij bij de manen van Jupiter of Saturnus aankomt? Dergelijke missies kunnen tientallen jaren duren, en in het vacuüm van de ruimte dreigt spieratrofie astronauten in een staat van verlamming te storten.

Om de tand des tijds te bestrijden, proberen de European Space Agency en de European Space Agency oplossingen te vinden. Een van de stellingen die Jennifer Ngo Anh, een coördinator binnen het bureau, noemt, is gebaseerd op een proces dat al duizenden keren op televisie is gezien.

Ze stelt voor om de lichamen van de astronauten simpelweg in “winterslaap” te brengen. Als dit idee in de collectieve verbeelding naar een verre toekomst verwijst, is Jennifer Ngo-Anh dat niet. In het artikel dat ik zojuist over dit onderwerp heb geschreven, verzekerde u ons dat de eerste veldtesten in het volgende decennium zouden kunnen plaatsvinden.

Van sciencefiction tot realiteit

Het gebruik van winterslaap om astronauten te ondersteunen terwijl ze het zonnestelsel veroveren, is geen nieuw idee. Sinds de jaren tachtig wordt dit proefschrift serieus ingeroepen door NASA, die toen de grote klokken van zijn spaceshuttle liet lopen. Aan Europese zijde is de belangstelling voor winterslaap recent.

In het afgelopen decennium heeft het ruimteagentschap zich opengesteld voor de vraag en zijn er veel studies over dit onderwerp uitgevoerd. Met name een groep Chileense onderzoekers toonde onlangs aan dat het menselijk lichaam niet is ontworpen voor winterslaap en dat de reserves van laatstgenoemde niet voldoende zijn om jarenlang te overleven.

READ  Een ijzige maan in Europa heeft kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van Groenland

Uit het onderzoek blijkt dat hoe groter het dier, hoe meer energie het verbruikt tijdens de winterslaap. beren Het zijn dus de zoogdieren die het meeste gewicht verliezen (in verhouding tot hun oorspronkelijke gewicht) tijdens het winterslaapseizoen.

Integendeel, de jonge buideldieren die ook aan het experiment deelnamen, leken baat te hebben bij een efficiënter “energiebesparend” systeem. Vleermuizen lijken de koninginnen te zijn als het gaat om winterslaap, aangezien ze in deze fase van hun leven bijna geen energie verliezen.

6 gram vet per dag

Door enkele berekeningen uit te voeren, konden de wetenschappers een aantal uit deze experimenten halen. Een persoon in winterslaap verliest ongeveer 6 gram vet per dag. In de loop van 90 jaar komt dit overeen met 204 kg lichaamsvet verloren. Deze vergelijking toont de grenzen van ruimtevaart en winterslaap.

Deze oplossing kan dus worden gebruikt om naar Mars of Venus te gaan, de reis duurt maar een paar jaar, maar het zou voor de European Space Agency onmogelijk zijn om een ​​team van slapende astronauten naar Alpha Centauri b te sturen, de buitenste planeet die het dichtst bij de aarde ligt. zonnestelsel, 4 lichtjaren verwijderd, of 40.000 miljard kilometer. Met de Falcon Heavy duurt de vlucht zo’n 80.000 jaar.

Om dergelijke afstanden te overbruggen, overwegen de European Space Agency en NASA een andere, meer drastische oplossing, cryogene technieken. Het lijdt geen twijfel dat de astronauten deze keer in leven zijn gebleven.Ze werden duizenden jaren geleden bevroren bij -196 graden Celsius, wachtend op de wonderbaarlijke opstanding. Deze oplossing zou ruimtereizen mogelijk maken, maar het roept grote ethische vragen op en er zijn nog maar weinig studies naar dit onderwerp gekeken.

READ  Wil je je beste deugd weten? Ontdek het met deze persoonlijkheidstest