Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De meeste wachtwoorden worden binnen enkele seconden gekraakt, hoe beschermen we ze het beste?

De meeste wachtwoorden worden binnen enkele seconden gekraakt, hoe beschermen we ze het beste?

Veiligheidsinformatiekaart

Elk jaar brengt Hive Systems een rapport uit met daarin de gemiddelde tijd die nodig is om wachtwoorden te kraken. Afhankelijk van het aantal karakters en het gebruik van letters, cijfers en symbolen varieert de vertraging van “onmiddellijk” tot “26 biljoen jaar”.

En dus is er anno 2023 niets veranderd aan het wachtwoord van zes tekens, of het nu bestaat uit een reeks cijfers en kleine letters en een combinatie van beide met speciale en hoofdletters. De hacker zal het onmiddellijk negeren. Na zes seconden worden de seconden wat langer. De combinatie van de laatste vier elementen van zeven letters duurt 4 seconden (versus 31 seconden in 2022), 5 minuten voor acht letters (versus 39 minuten), en dan hebben we uren en weken nodig voor negen en tien.

Deze code, die alleen u kent, is elf tekens lang en vormt een uitdaging voor iedereen die uw accounts probeert te hacken. Een indringer heeft gemiddeld drie, 226, 15.000 jaar of zelfs een miljoen jaar nodig als het wachtwoord langer is en letters, cijfers en symbolen combineert. In 2022 wordt deze tijd soms vermenigvuldigd met 13.

via zijn platform Frankrijk NUMbracht de overheid het kleurrijke imago van het bedrijf over en adviseerde u met klem om uzelf te beschermen met een “sterk wachtwoord” van minimaal 17 tekens of zelfs tweefactorauthenticatie te gebruiken.

Apparaten hacken en ChatGPT

Maar hoewel wachtwoordversterking alleen maar nuttig kan zijn, hangt de weerstand ertegen niet alleen af ​​van de lengte en complexiteit, maar ook van “het hash-algoritme dat door het slachtoffer wordt gebruikt en de hardware die door de aanvaller wordt gebruikt”, aldus Hive Systems.

READ  Naarmate de bevolking van de Auvergne groeit, zijn bedrijfsfaillissementen gebruikelijk in Puy-de-Dôme

Op de site leggen de auteurs van het rapport uit hoe ze hun bevindingen hebben verkregen. De gegevens waren gebaseerd op hoe lang het een hacker met een bescheiden budget zou kosten om uw wachtwoord te kraken met behulp van een desktopcomputer met een geavanceerde grafische kaart, en vervolgens hoe lang het een hacker met een beperkt budget zou kosten om toegang te krijgen tot cloud computing-bronnen Hiervoor hebben ze gekeken naar “grote aanbieders als Amazon AWS en Microsoft Azure”, maar ook naar andere populaire opties, zoals “het op uurbasis aan iemand verhuren van een computer.” »