Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De groep zal een “fatsoenlijk” salaris hanteren voor zijn 132.000 werknemers

De groep zal een “fatsoenlijk” salaris hanteren voor zijn 132.000 werknemers

Bibendum besloot om beloning op basis van koopkracht te heroverwegen. De Michelin-bandengroep kondigde woensdag in Clermont-Ferrand de creatie aan van een “fatsoenlijk” salaris en een “alomvattende sociale beschermingsbasis” voor zijn 132.000 werknemers over de hele wereld.

Michelin kondigde aan dat dit fatsoenlijke salaris een bonus garandeert die gelijk is aan een ‘leefbaar loon’ zoals gedefinieerd door het Global Compact van de Verenigde Naties.

Hiermee kunt u consumptiegoederen kopen

Dit salaris zou “elke werknemer in staat moeten stellen te voorzien in de basisbehoeften” van een gezin van vier (voedsel, transport, onderwijs, gezondheidszorgkosten), maar ook om uit voorzorg spaargeld op te bouwen en consumptiegoederen te verkrijgen.

“Het is een logisch commitment naar alle medewerkers van de groep (…) Je besteedt tijd aan de ontwikkeling van jezelf en het bedrijf en in ruil daarvoor geven wij je de mogelijkheden voor minimaal een gezin van vier – twee ouders en twee kinderen – dat wil zeggen één salaris waarmee ze kunnen nadenken over huisvesting, eten, maar ook entertainment, een beetje sparen, enz. “, aldus Florent Menigo, CEO van de Michelin Group.

In Frankrijk vertegenwoordigt dit €39.638 brutoloon per jaar in Parijs, en €25.356 in Clermont-Ferrand, waar de groep zijn hoofdkantoor heeft. Het minimumloon bedraagt ​​21.203 euro. In Brazilië bedraagt ​​een ‘fatsoenlijk’ Michelin-salaris 37.347 reais (minimumsalaris 16.944 yuan) en in China 69.312 yuan (minimumsalaris 29.040 yuan). “Gemiddeld vertegenwoordigt een fatsoenlijk loon tussen de 1,5 keer en 3 keer het minimumloon”, zegt Floriane Fiala, loondirecteur van de groep.

Vier weken vaderschapsverlof

Tegen eind 2024 zullen de 132.000 werknemers van Michelin ook profiteren van een ‘alomvattende regel voor sociale bescherming’, bestaande uit minimaal 14 weken zwangerschapsverlof en vier weken 100% betaald vaderschapsverlof. In Frankrijk bieden sommige bedrijven, waaronder de farmaceutische groep Sanofi of Abeille Assurances, langer vaderschapsverlof aan, van tien tot veertien weken.

READ  Linkemeter, tariefschild, woonbelasting: het vreselijke nieuws is gevallen en gaat in januari 2023 in

Deze regel is ook bedoeld om “de familie van een overleden werknemer te beschermen” door ten minste één jaar overlijdensuitkering en studiepensioen voor kinderen uit te betalen, ongeacht de anciënniteit van de werknemer. Er wordt ook gezondheidszorgdekking geboden aan werknemers en hun gezinnen.

“Frankrijk is zeer beschermd, maar we vergeten dat er een hele groep landen in de wereld is waar dit niet bestaat”, benadrukte Florent Menigo. “Wat we willen is dat mensen volledig betrokken zijn bij wat ze doen”, voegde hij eraan toe.