Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Easyjet heeft meer dan 200 vluchten geannuleerd sinds dit weekend – 04/04/2022 om 11:49

EasyJet-vliegtuigen op het asfalt van Humberto Delgado Airport in Lissabon, 9 april 2020. (AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA)

EasyJet-vliegtuigen op het asfalt van Humberto Delgado Airport in Lissabon, 9 april 2020. (AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA)

De Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft sinds het weekend meer dan 200 vluchten geannuleerd, terwijl er maandag nog eens 60 werden geannuleerd, grotendeels vanwege personeel dat het Covid-19-virus opliep, en de verstoring zal naar verwachting deze week aanhouden.

“We hebben maatregelen genomen om deze verstoring te verminderen door werknemers terug te roepen die dit weekend (niet verondersteld werden te werken)”, maar het bedrijf moest ondanks alles zijn toevlucht nemen tot annuleren, aldus een woordvoerder.

“Helaas waren nieuwe annuleringen nodig” voor maandag en dinsdag, voegde hij eraan toe, zich verontschuldigend namens de “lagekostenmaatschappij”.

Het bedrijf bevestigde maandagochtend aan AFP dat “meer dan 200 vluchten” in het weekend werden geannuleerd en dat “ongeveer 60 vluchten meer” maandag niet konden opstijgen zoals gepland.

easyJet zei dat het zijn annuleringen concentreert op bestemmingen met meerdere vluchten “om klanten meer opties te geven om een ​​nieuwe vlucht te boeken, vaak op dezelfde dag”, aldus een persbericht dat naar AFP werd gestuurd.

Het bedrijf geeft aan dat reizigers ervoor kunnen kiezen om hun vlucht te wijzigen, een voucher te ontvangen of zelfs een volledige terugbetaling aan te vragen.

Maar verschillende bezorgde passagiers hebben op Twitter geklaagd over last-minute annuleringen van vluchten en moeilijkheden om alternatieve oplossingen te vinden, met name vanuit Parijs of Genève.

Simon Rodkins, 50, vertelde PA dat hij terug zou vliegen naar het VK van een familieskireis naar de Alpen, maar de luchtvaartmaatschappij belde hem minder dan 10 uur voor vertrek om hen te informeren dat hun vlucht was geannuleerd.

READ  De tarieven hebben de 4% bereikt... binnenkort 5%?

“We hebben easyJet gebeld om hen om alternatieven te vragen”, maar “we kregen te horen dat er in feite + niets is, helemaal geen vluchten. Het beste wat je kunt doen is morgen + reizen”, zei hij.

Het aantal mensen dat besmet is met Covid-19 in het VK bereikte een nieuw record, volgens schattingen die vrijdag werden vrijgegeven, met 4,9 miljoen mensen die de week ervoor met het virus besmet waren.

L’Organisation mondiale de la santé avait critiqué fin mars plusieurs pays européens, dont l’Allemagne, la France, l’Italie et le Royaume-Uni, pour avoir levé trop “brutalement” leurs mesures anti-Covid avequémont pouré netto conste gevallen.